BiBBInstruments ställer ut EndoDrill® Core Needle på CIRSE-kongressen i Barcelona

BiBBInstruments AB (publ) (”BiBB”), som utvecklar och marknadsför biopsiinstrument för tidig cancerdiagnos, ställer ut nya biopsiinstrumentet, EndoDrill® Core Needle, på CIRSE-kongressen i Barcelona den 7-11 september.

Den årliga CIRSE-kongressen är den största kongressen i Europa för interventionell radiologi. Just nu, mellan den 7 och 11 september, pågår kongressen i Barcelona med cirka 7 000 besökare. BiBB ställer ut det nya biopsi­instrumentet, EndoDrill® Core Needle, och intresset har varit stort med en välbesökt monter med nyfikna läkare och distributörer.

Nästa mässa som BiBB kommer att ställa ut vid blir Röntgenveckan 17-20 september 2019 i Jönköping.

Om EndoDrill® Core Needle
EndoDrill® Core Needle är ett engångsinstrument för att ta vävnadsprover vid misstänkta förändringar i bröst, prostata, lever, lymfkörtlar, lunga, bukspottkörtel, sköldkörtel, skelett, hud och mjukdelar m.m. EndoDrill® Core Needle är ett styvt biopsiinstrument av typen mellannål (core needle), med BiBBs unika borrfunktion, där vävnadsprover tas med kontroll av såväl djup som riktning i realtid under hela provtagningsförfarandet. Instrumentet är speciellt anpassat för fall där ökad precision krävs. Detta skiljer sig från konventionella mellannålar som avfyras med en kraftfull fjäder enligt principen ”fire and forget”, där både djup och riktning måste skattas av provtagande läkare, vilket leder till sämre provtagningskontroll. Med EndoDrill® Core Needle lindas vävnadsmaterialet runt borren i en spiral, vilket ger ett prov som är större än själva borrens penetransdjup. Detta tillsammans med kontrollerad provtagning ger bättre precision, mindre traumatisk provtagning för patienten och optimerar möjligheten till diagnos. Produkten lanserades på den svenska marknaden i juni 2019. Produkten konkurrerar med konventionella mellan- och finnålar.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Fredrik Lindblad, VD BiBBInstruments AB
Telefon: 070-899 94 86
E-post: fredrik.lindblad@bibbinstruments.com

Om BiBBInstruments AB
BiBBInstruments AB är ett medicinteknikbolag som utvecklar och marknadsför diagnostikinstrument under varumärket EndoDrill® för tidig upptäckt av cancertumörer. Bolaget utvecklar en familj av patenterade biopsiinstrument som adresserar stora behov inom diagnostik av de vanligaste cancerformerna och verkar på den globala mångmiljardmarknaden för biopsi-instrument. Visionen är att erbjuda sjukvårdspersonal innovativa, medicintekniska engångsinstrument för tidigare och mer exakt cancer­diagnostik. Bolaget grundades år 2013 av Charles Walther, överläkare inom patologi och klinisk cytologi. BiBBInstruments är baserat på Medicon Village i Lund och BiBBInstruments aktie (Ticker: BIBB) är noterad på Spotlight Stock Market.

Ladda ned nyhetsbrevet som PDF här