Ledning

Fredrik Lindblad (Civ. Ing., Civ. ek.) – VD

Fredrik LindbladFredrik Lindblad, född 1967, är sedan i augusti 2016 verkställande direktör i BiBBInstruments och innan dess styrelsemedlem från september 2013 till augusti 2016. Lindblad har en bakgrund inom marknadsföring och affärsutveckling med fokus på life science-bolag i tidigt fas. Fredrik Lindblad var VD för BioActive Polymers 2011–2017 och VD för QuickCool AB 2004–2010. Lindblad tjänstgjorde som marknadschef för medicinteknikbolaget Jostra AB (ingår i Getinge-koncernen) 2000–2004.

Fredrik Lindblad äger 425 600 aktier i BiBBInstruments, motsvarande cirka 1,6 % av röster och kapital i Bolaget.

Dr Charles Walther (MD, PhD) – Grundare av BiBBInstruments / Chief Medical Officer

Charles WaltherDr Charles Walther, född 1974, är överläkare inom patologi och klinisk cytologi på Skånes universitetssjukhus i Lund, Sverige och sedan mars 2013 styrelseledamot i BiBBInstruments. Dr Walther är uppfinnaren av EndoDrill®-teknologin och andra tumörbiopsi-enheter. I klinisk praxis är hans huvudfält cytologi och nålbiopsier. Dr Walther är forskare och har utfört sin doktorsexamen i tumörgenetik vid institutionen för klinisk genetik vid Lunds universitet. Som ett resultat av sitt kliniska arbete och forskningsprojekt har han utvecklat nya unika metoder och instrument för cancerdiagnostik. 2012 vann Dr Walther TV4:s ”Uppfinnarna” med idén till EndoDrill®.

Charles Walther (via Bolag) äger 3 419 995 aktier i BiBBInstruments AB, motsvarande cirka 14,99 % av röster och kapital i Bolaget.

Esther Brännström (Civ. Ing.) – CTO

Esther Brännström, född 1986, gick med i bolaget i november 2019 och tog över som CTO i april 2020. Brännström är utbildad civilingenjör i Teknisk Fysik och har bakgrund inom teknikutveckling i fordonsindustrin och medtech. Tidigare bland annat projektledare på BorgWarner samt Quality Assurance på Baxter.

 

 

Esther Brännström äger inga aktier i BiBBInstruments AB.

Dr Stephan Dymling (Civ. Ing., PhD) – Senior Technical Adviser

Stephan Dymling Dr Stephan Dymling är född 1955 och var CTO i BiBBInstruments 2013-2020 och sedan dess senior teknisk rådgivare. Stephan Dymling har erfarenhet från flera ledande befattningar inom medicintekniska bolag för cancerbehandling och andra terapeutiska områden, till exempel Siemens Life Support Systems (idag en del av Getinge), ProstaLund, SpectraCure, Medical Vision och Clinical Laserthermia System. Dr Dymling har specialiserat sig på utvecklingsprocessen för medicinsk utrustning och har även en bakgrund som chef för den biomedicinska avdelningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund.

Stephan Dymling äger 307 738 aktier i BiBBInstruments AB, motsvarande cirka 1,2 % av röster och kapital i Bolaget.

Lotta Ljungberg (Civ. Ing.) – Director QA/RA

Lotta Ljungberg, född 1966, sedan oktober 2022
QA&RA Director på BiBBInstruments AB. Lotta Ljungberg har lång erfarenhet
av kvalitetsledningsarbete och regulatoriskt arbete
för marknadsexpansion och produktregistreringar av
medicintekniska produkter. Ljungberg har haft ledande
befattningar på internationella medicintekniska bolag,
såsom HemoCue, CellaVision, Elos Medtech och Biora.

Lotta Ljungberg äger inga aktier i BiBBInstruments AB.