Ledning

Fredrik Lindblad (Civ. Ing., Civ. ek.) – VD

Fredrik LindbladFredrik Lindblad, född 1967, är sedan i augusti 2016 verkställande direktör i BiBBInstruments och innan dess styrelsemedlem från september 2013 till augusti 2016. Lindblad har en bakgrund inom marknadsföring och affärsutveckling med fokus på life science-bolag i tidigt fas. Fredrik Lindblad är även bland annat styrelseledamot i QuickCool AB samt tidigare VD för BioActive Polymers 2011–2017 och VD för QuickCool AB 2004–2010. Lindblad tjänstgjorde som marknadschef för medicinteknikbolaget Jostra AB (ingår i Getinge-koncernen) 2000–2004.

Fredrik Lindblad äger 259 556 aktier i BiBBInstruments, motsvarande cirka 3,2 % av röster och kapital i Bolaget.

 

Dr Charles Walther (MD, PhD) – Grundare av BiBBInstruments / Chief Medical Officer

Charles Walther

Dr Charles Walther, född 1974, är överläkare inom patologi och klinisk cytologi på Skånes universitetssjukhus i Lund, Sverige och sedan mars 2013 styrelseledamot i BiBBInstruments. Dr Walther är uppfinnaren av EndoDrill®-teknologin och andra tumörbiopsi-enheter. I klinisk praxis är hans huvudfält cytologi och nålbiopsier. Dr Walther är forskare och har utfört sin doktorsexamen i tumörgenetik vid institutionen för klinisk genetik vid Lunds universitet. Som ett resultat av sitt kliniska arbete och forskningsprojekt har han utvecklat nya unika metoder och instrument för cancerdiagnostik. 2012 vann Dr Walther TV4:s ”Uppfinnarna” med idén till EndoDrill®.

Charles Walther (via Bolag) äger 3 360 137 aktier i BiBBInstruments AB, motsvarande cirka 40,5 % av röster och kapital i Bolaget.

 

Dr Stephan Dymling (Civ. Ing., PhD) – Chief Technology Officer

Stephan Dymling Dr Stephan Dymling är född 1955 och sedan 2013 CTO i BiBBInstruments. Stephan Dymling har erfarenhet från flera ledande befattningar inom medicintekniska bolag för cancerbehandling och andra terapeutiska områden, till exempel Siemens Life Support Systems (idag en del av Getinge), ProstaLund, SpectraCure, Medical Vision och Clinical Laserthermia System. Dr Dymling har specialiserat sig på utvecklingsprocessen för medicinsk utrustning och har även en bakgrund som chef för den biomedicinska avdelningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund.

Stephan Dymling äger 231 250 aktier i BiBBInstruments AB, motsvarande cirka 2,8 % av röster och kapital i Bolaget.

 

Professor Bruno Walther (MD, professor) – Chief Scientific Officer

Bruno Walther Professor Bruno Walther, född 1945, är sedan 2013 CSO i BiBBInstruments. Professor Walther är en mycket erfaren kirurg vid Skånes universitetssjukhuset i Lund och är specialiserad inom tumörkirurgi i mage och matstrupe. Han utbildades i esofageal kirurgi i Chicago av professor David B. Skinner. Professor Bruno Walther är medförfattare till över 150 kirurgiska publikationer och är författare till 16 kapitel i kirurgiska läroböcker inom övre GI-kirurgi. Professor Walther är styrelseledamot i European Medical Association (ESA) sedan 2010.

Bruno Walther äger 193 315 aktier i BiBBInstruments AB, motsvarande cirka 2,3 % av röster och kapital i Bolaget.

Katarina Arén (BSc, Reg Nurse) – Nordic Sales Director

Katarina Arén, född 1976, är sedan januari 2018 nordisk försäljningschef på BiBBInstruments. Katarina är utbildad intensivvårdssjuksköterska och har förutom kliniskt arbete som intensivvårdssjuksköterska, arbetat med försäljning och utbildning på Abbott Vascular/Abbott Scandinavia AB, Mediplast AB och Concateno Scandinavia AB. Katarina kommer närmast från Olympus Sverige AB där hon arbetat som produktspecialist med ansvar för utbildning och försäljning av Olympus endoskopitillbehör.

Katarina Arén äger 5 700 aktier i BiBBInstruments AB, motsvarande cirka 0,1 % av röster och kapital i Bolaget.